MENIU

Capitala amână aprinderea luminiţelor de sărbători după data de 1 decembrie

<descriere>

Edilii spun că data cea mai probabilă pentru festivitatea de aprindere a luminitelor este vineri, 4 decembrie.

Dacă până acum eram obişnuiţi ca de 1 decembrie să asistăm la ceremonia de aprindere a beculeţelor de Crăciun, se pare că anul acesta, tradiţia nu va mai fi respectată. Din cauza bugetelor reduse, edilii au decis să amâne data, cel mai probabil acest lucru se va întâmpla pe 4 decembrie.

\"Potrivit ultimelor discuţii, în principiu, festivitatea de aprindere a luminiţelor din Bucureşti va avea loc vineri, 4 decembrie, dar nu este o data finală, rămâne să discutăm\", a declarat, pentru REALITATEA.NET, viceprimarul general al Capitalei, Mircea Raicu.

Bucureştenii se vor putea bucura de un  brad amplasat în Piaţa Universităţii, care are peste 17 metri şi este ornat cu perdele luminoase. Un alt brad de peste 6 metri se află în zona Piaţa Presei Libere, în timp ce perdele de leduri vor ilumina principalele artere ale Capitalei. Piaţa Romană, Piaţa Victoriei, Arcul de Triumf, Piaţa Presei Libere, Muzeul Satului, Fântana Mioriţa, Bdul Regina Elisabeta vor fi ornate cu  figurine specifice acestei sărbători, se arată într-un comunicat emis de firma organizatoare.

Ca şi măsură de criză, anul acesta va fi un iluminat cu leduri, care pe lângă avantajele de ordin artistic, reduce consumul de energie electrică cu 70% faţă de iluminatul cu surse clasice.