MENIU

Capital Economics: În 2010, criza va continua în România

Foto: RTV

Creşterea şomajului, înmulţirea restanţelor la credite, dar şi reducerea cheltuielilor guvernamentale vor prelungi criza economică în România, iar recesiunea va continua şi în 2010. Şi asta în ciuda optimismului autorităţilor române. Aceasta este concluzia analiştilor de la Capital Economics.

"Este prematur şi chiar un pic ingrijorător să se vorbească deja despre revenire. În mod cert, perspectivele s-au îmbunătăţit, dar încă sunt prea multe riscuri", anunţă analiştii de la Capital Economics.

Nu este altceva decât o reacţie la anunţul făcut de guvernatorul băncii centrale, potrivit căruia ţara noastră este aproape de momentul în care va ieşi din recesiune.

Analiştii străini nu se opresc aici. Ei estimează că România va avea şi anul viitor o creştere negativă de minus 0,5 procente. Datele pe care baza cărora analiştii de la Capital Economics şi-au fundamentat previziunile sunt rata şomajului de 6,6%, reducerea cheltuielilor bugetare cu un miliard de euro şi dublarea restanţelor la credite până la valoarea de 1,4 miliarde de euro.

Guvernul României se aşteaptă la o creştere economică de 1% anul viitor. Capital Economics, cu sediul în Londra, este una dintre cele mai importante firme de consultanţă în domeniul analizelor macroeconomice.

Mai multe articole despre:
România analiză recesiune Capital Economics