MENIU

Canotaj: Trei echipaje româneşti s-au calificat în finale la Campionatele Europene de la Brest

Foto: NewsIn

Echipajele feminine de dublu rame, 4 vâsle şi 8+1 s-au calificat vineri în finalele Campionatului European de canotaj de la Brest (Belarus), care sunt programate duminică, informează site-ul oficial al competiţiei.

Echipajul de dublu rame format din Camelia Lupaşcu şi Nicoleta Albu s-a clasat pe locul 1 în seria a 2-a cu timpul de 7:37,05, în faţa Germaniei şi a Ucrainei. La 4 vâsle, chipajul format din Anca Luchian, Irina Dorneanu, Andreea Boghian şi Cristina Grigoraş, s-a clasat pe locul 3, într-o cursă cu cinci echipaje, toate calificându-se în ultimul act.

Echipajul de 8+1 compus din Roxana Cogianu, Ionelia Neacşu, Maria Diana Bursuc, Ioana Crăciun, Adelina Cojocariu, Cristina Ilie, Camelia Lupaşcu, Eniko Barabas, Teodora Stoica a câştigat prima serie cu timpul de 6:02, 100, obţinând astfel locul din finală.

La masculin, echipajul de 4 rame (Ionuţ Minea/Andrei Radion/Ionel Strungaru/Marius Luchian) s-a clasat pe locul 3 şi va merge în recalificări.  În aceeaşi situaţie este şi echipajul masculin de 8+1 (Florin Lauric/Aurelian Stoica/George Robu/Gheorghiţă Munteanu/Petre Codău/Gheorghe Oros/Iulian Arba/Cătălin Todirenchi/Bogdan Codrici), care a ocupat locul 5 în serie şi va trage din nou în recalificări.
Mai multe articole despre:
canotaj 8+1