MENIU

Candidatul PNL, despre invitaţia la dezbatere făcută de Băsescu lui Geoană: De Antonescu vă e frică?

Foto: NewsIn

Preşedintele PNL Crin Antonescu şi-a arărat, la Botoşani, nemulţumirea că preşedintele Traian Băsescu doreşte o dezbatere doar cu liderul PSD Mircea Geoană, susţinând că acest lucru demonstrează că cei doi nu au răspunsuri la întrebările pe care el le adresează.

"Traian Băsescu a anunţat că va avea o dezbatere televizată doar cu Mircea Geoană. Dar de ce domnule Băsescu, de Antonescu ţi-e frică? De ce numai cu Geoană? Ca să vă scoateţi dosarele unul altuia? Eu şi alţii, care suntem cinstiţi, al căror dosar nu-l are Traian Băsescu pentru că nu există, noi nu avem voie să participăm la dezbateri. Dacă nu avem voie, vă rog domnule Vântu să daţi în direct, vă rog domnule Voiculescu să vă informaţi telespectatorii: >", s-a adresat Antonescu celor doi contracandidaţi.

"Traian Băsescu, Mircea Geoană cum nu vă este ruşine de românii din ţara asta (...) cum nu vă e ruşine şi nu vă ajung 20 de ani?", a continuat liderul PNL, cerându-le alegătorilor săi să facă Revoluţia bunului-simţ.

Prezidenţiabilul PNL a mai ţinut să-l întrebe public pe Traian Băsescu despre câţi bani a câştigat el din politică, dar şi membrii familiei sale, dar şi pe Mircea Geoană despre cum "s-a căpătuit" din banii publici. "Unde sunt promisiunile, Geoană? Unde sunt subvenţiile, Geoană?", a adăugat liberalul.

În schimb, liderul PNL le-a promis oamenilor două lucruri: că nu se va schimba şi că se va afla adevărul. "Nu vor răspunde (Geoană şi Băsescu - n.r.) pentru că sunt laşi. Nu vor răspunde acum, dar vă promit că o dată şi o dată vor răspunde!", a susţinut el.

De alttfel, după mitingul de la Botoşani, Antonescu a dat şi alte detalii despre dezbaterea faţă în faţă pe care o cere celor doi principali cotracandidaţi ai săi. "Realitatea Tv este obligată faţă de telespectatorii săi să organizeze o dezbatere, după cum şi mai obligată este TVR, după cum orice organism de presă, de televiziune - care este mai ales televiziune de ştiri - trebuie să organizeze dezbateri", a afirmat Antonescu.

"Eu nu sunt în aceeaşi clasă şi nici în aceeaşi unitate cu Traian Băsescu şi cu Mircea Geoană, sunt un om liber, care am dreptul să candidez la preşedinţie şi am, cred, dreptul să particip la o dezbatere cu aceşti doi cetăţeni, candidaţi la rândul lor. Dacă le e frică şi doresc să discute numai dânşii, asta e o problemă. Nu înţeleg însă de ce televiziunile, în principal televiziunea publică, nu organizează o dezbatere cu toţi candidaţii", a conchis el.

Preşedintele Traian Băsescu este dispus să participe la o dezbatere alături de Mircea Geoană, sâmbătă, la Cluj, între orele 16.00 şi 17.00, sugerând ca tema discuţiilor să fie "economie şi educaţie", a precizat vineri purtătorul de cuvânt al candidatului Băsescu, Sever Voinescu.