MENIU

Candidatul Constantin Potîrcă promite să şteargă toate datoriile românilor, dacă va ajunge preşedinte

Foto: NewsIn

Romii mă vor vota şi am şanse să ajung preşedinte, spune Constantin Ninel Potîrcă, candidat la prezidenţiale. El mai spune că odată ajuns preşedinte va şterge toate datoriile românilor.

Preşedintele Patronatelor Oamenilor de Afaceri de Etnie Romă, Constantin Ninel Potîrcă este originar din judeţul Gorj. De etnie romă, Constantin Ninel Potârcă este patronul unor firme ce se ocupă, în principal, de comerţul cu fier vechi. În prezent, Potârcă este anchetat de Biroul Teritorial Târgu Jiu al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru evaziune fiscală. Ninel Potîrcă neagă însă orice vină în acest caz.
"Ne luptăm pentru dreptate. Am mă bazez pe documente şi pe acte contabile. sunt în mediul afacerilor de mic şi am ştiut ceînseamnă business-ul din piaţa românească. Fară acte nu poţi face nimic".

Candidat independent la alegerile prezidenţiale, Potîrcă a fost supranumit în presa centrală "Obama de Meteor" (Meteor este un cartier al oraşului Târgu-Jiu, unde locuieşte Potârcă n.red.). El a atras atenţia publicului şi presei când a venit la Bucureşti într-o caleaşcă, însoţit de copii, nepoţi şi de un alai de limuzine, pentru a depune la Biroul Electoral Central semnăturile necesare candidaturii sale.

Potîrcă a povestit la Realitatea Fm că se trage din neam de corturari, romi veniţi din India şi care se ocupă, în principal, cu prelucrarea metalelor. Potîrcă spune că în cei 20 de ani de afaceri nu a reuşit să strangă o avere prea mare deoarece "am creat locuri de muncă". "Am avut 250 de angajaţi, români şi romi, şi am reinvestit", a spus candidatul. 

Potîrcă consideră că are şanse să devină preşedinte

"Îmi acordul multe şanse, dorinţa (de a ajunge preşedinte n.r.) este mare. Vreau să ajung preşedinte", mai spune Potîrcă. În acelaşi timp, el reclamă manipularea populaţiei "prin tot felul de afişe care ne-au îmbâcsit sufletul". "Romii au fost manipulaţi în ultimii 20 de ani de toate partidele" reclamă Potîrcă şi spune că de data asta romii vor vota unul de-al lor. 

Dacă va ajunge preşedinte, Potîrcă spune că "aş sterge toate datoriile tuturor cetăţenilor din orice ramură economică şi socială. Dacă n-o vom face acum, mai târziu o să ne doară sufletul şi o să ajungem cerşetori. Nu vreau ca şi românii să ajungă pe stradă precum romi, vreau să nu mai întindă mâna nimeni".

Mai multe articole despre:
candidat alegeri prezidenţiale datorii preşedinte