MENIU

Candidaţii hunedoreni scoşi din săli de la examenul de titularizare au protestat în faţa ISJ

Foto: wordpress.com

Peste 50 de candidaţi la examenul de titularizare din judeţul Hunedoara care nu au putut suţine examenul miercuri deoarece au absolvit specializări neacreditate de la Universitatea "Spiru Haret" au protestat în faţa sediului Inspectoratului Şcolar din Deva.

După ce au intrat în sălile de examen, cei care aveau diplome de absolvire de la Universitatea "Spiru Haret" au fost scoşi afară.

Inspectorul şcolar general Sorin Radu a declarat că marţi au primit un ordin de la Ministerul Educaţiei în care se preciza că persoanele care se prezintă la titularizare şi nu au diplome de la facultăţi acreditate de Ministerul Educaţiei să nu fie primiţi la examen.

Candidaţii care se aflau în această situaţie şi nu au vrut să iasă afară din sălile de examen au fost scoşi de către jandarmi, deşi inspectorul şcolar a anunţat că persoanele care nu vor să iasă pot să rămână, pe răspunderea lor, însă lucrările lor nu vor putea fi luate în considerare.

Marţi, în judeţul Galaţi, Inspectoratul Şcolar Judeţean a eliminat 66 de candidaţi, în ajunul examenului de titularizare, deoarece aceştia absolviseră specializări neacreditate ale Universităţii "Spiru Haret".  "Au fost eliminaţi din concursul de titularizare candidaţi care au absolvit diverse specializări ale Universităţii "Spiru Haret", specializări care nu se regăsesc între cele acreditate de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării", a declarat, marţi, inspectorul şcolar general adjunct de la Galaţi, Mitică Dudău.

Eliminarea celor 66 de gălăţeni din concursul de titularizare are loc pe fondul unui scandal naţional izbucnit în ultimele zile, după ce multe dintre specializările oferite de universităţi private precum "Spiru Haret" şi "Petre Andrei", cu preponderenţă specializări studiate la distanţă, nu au fost incluse între specializările acreditate de MECI.