MENIU

Canalizarea Rafinăriei Vega Ploieşti a refulat din cauza ploii, poluând zona cu produse petroliere

Foto: flux.md

Zeci de gospodării din municipiul Ploieşti au fost inundate în urma unei ploi torenţiale, iar canalizarea Rafinăriei Vega Ploieşti a refulat, poluând zona cu produse petroliere.

Cinci străzi din municipiul Ploieşti şi una din Boldeşti-Scăieni au fost inundate în urma unei ploi torenţiale care a durat aproximativ o oră. Este vorba de străzile Tânărul Muncitor, Văleni, Doaga, Spitalului, dar şi zona din faţa Hipodromului - în Ploieşti, iar la Boldeşti a fost inundată strada Petroliştilor.

O altă problemă semnalată de autorităţile prahovene a fost pe strada Gârlei, unde canalizarea rafinăriei Vega a refulat, poluând zona cu produse petroliere. "Echipele rafinăriei s-au deplasat imediat la faţa locului împrăştiind substanţe neutralizante", se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Ploieşti.

La faţa locului a ajuns şi comisarul şef al Gărzii de Mediu Prahova, care s-a declarat nemulţumit de modul în care au acţionat cei de la Vega pentru ameliorarea situaţiei. Ştefan Popescu spune că apa poluată va ajunge în sistemul de canalizare al oraşului şi de aici în staţia de epurare.

"Vom analiza situaţia şi vom aplica amenzi corespunzătoare", a declarat şeful Gărzii de Mediu Prahova.