MENIU

Campanie de weekend: Oglindă, oglinjoară, cine-i cel mai bun preşedinte din ţară?

Foto: romanialibera.ro
Aspiranţii la cea mai înaltă funcţie în stat s-au întrecut în atacuri sub centură

Campanie de weekend cu declaraţii belicoase. Aspiranţii la cea mai înaltă funcţie în stat s-au întrecut, duminică, în atacuri sub centură. Ţinta predilectă: actualul preşedinte Traian Băsescu.

''Preşedintele oferă spectacolul trist al unui om care se cramponează de putere. A plăti preţul intrării sub dictatura unui singur om nu se justifică niciodată. Oricine citeşte această constituţie înţelege clar că preşedintele nu-l poate numi premier pe Gigel de pe stradă'', a declarat preşedintele PNL, Crin Antonescu.

Varujan Vosganian s-a inspirat în discursul său dintr-o poveste pentru adormit copii, pe care adaptat-o însă la realităţile politice din România.

''Traian Băsescu s-a încumetat într-o dimineaţă să se uite în oglindă. Şi a întrebat, oglindă oglinjoară, cine-i cel mai bun preşedinte din ţară. Şi oglinda i-a răspuns: dă-te la o parte să văd'', a spus şi Varujan Vosganian.

''Ţepele din Piaţa Victoriei ale lui Basescu au ajuns mici, mici, mici aproape calci pe ele'', a spus şi Sorin Oprescu, aflat în campanie electorală la Bacău. 

PD-L a răspuns prin Roberta Anastase. Preşedinta Camerei Deputaţilor a criticat partidele de opoziţie pentru că ''şi PSD şi PNL nu doresc ca România să aibă Guvern până pe 6 decembrie''.

Preşedintele nu a fost doar ţinta contracandidaţilor, ci şi a vizitatorilor târgului de turism deschis la Romexpo. Aceştia l-au criticat pe şeful statului pentru modul în care conduce ţara.