MENIU

Campanie anti-Iuşcenko la Moscova prin afişe cu un fel de mâncare specific ucrainean

Foto: romanialibera.ro

Afişe care fac publicitate unui fel de mâncare tradiţional ucrainean, ce au apărut în staţiile de metrou din Moscova, constituie de fapt o "campanie de neîncredere" în preşedintele ucrainean prooccidental Victor Iuşcenko, au spus realizatorii afişelor, citaţi de AFP.

Inspirate din desenele lui Andy Warhol de pe paharele de supă Campbell's, afişele prezintă cutii de conserve pe a căror etichetă este prezentat drapelul american şi pe care scrie "Amerikanskoïe Salo" (Salo american), de la numele unui fel de mâncare tradiţional ucrainean pe bază de slănină cu usturoi.

Nicio altă informaţie nu figurează pe afiş, în afară de adresa site-ului asociaţiei "Războinicii creativi", unde este explicat scopul acestei campanii.

"Salo este un simbol neoficial al Ucrainei în lumea întreagă. Un salo american este imposibil, la fel ca şi o Ucraină americană", explică realizatorii.

Cordonatorul campaniei, Mihail Kovaliov, a explicat marţi că un "anumit partid" i-a cerut asociaţiei să realizeze un "concept creativ" şi că aceasta l-a făcut gratuit. Afişele vor fi în curând puse în vânzare în Ucraina, a adăugat Kovaliov.

Un purtător de cuvânt al agenţiei Olymp, care a obţinut contractul pentru a posta afişele în metroul moscovit, folosit în zilele lucrătoare de până la nouă milioane de pasageri, a spus că reclama nu promovează niciun produs în mod special.

Pe de altă parte, un purtător de cuvânt al societăţii de metrou din Moscova a refuzat să facă vreun comentariu, afirmând că autorităţilor sunt cele care trebuie să spună dacă afişele sunt sau nu etice.

Iuşcenko a ajuns la putere în 2004, în urma Revoluţiei portocalii, spre nemulţumirea Rusiei, deoarece preşedintele ucrainean este prooccidental.

Mai multe articole despre:
Moscova campanie Victor Iuşcenko