MENIU

Campania \"România prinde rădăcini\" continuă: 25.000 de puieţi au fost plantaţi la Iaşi

Pădurile ocupă doar 16% din suprafaţa totală a judeţului
Foto: NewsIn

Realitatea TV continuă campania \"România prinde rădăcini\" . Pe o suprafaţă de cinci hectare aflată la marginea municipiului Iaşi, au fost plantaţi 25.000 de puieţi de salcâm, pin negru şi sălcioară.

Pădurile retrocedate în ultimii ani au fost lăsate pradă hoţilor sau tăiate chiar de proprietari. Astăzi, pădurile ocupă doar 16% din suprafaţa totală a judeţului, în condiţiile în care media pe ţară este de 26%, iar în Uniunea Europeană de 32%.

Sudiţi de Ialomiţa, Dăbuleni de Dolj şi Iaşi sunt cele trei zone în care se fac plantările din primăvara acestui an.

La Dăbuleni, în judeţul Dolj, campania a adunat un număr record de voluntari: peste 4.000 de oameni au venit să planteze cel puţin un arbore.

Organizatorii au fost nevoiţi să suplimenteze până la 40.000 numărul puieţilor, iar suprafaţa pe care s-a lucrat a fost marită de la 7 la 9 hectare.

Începută în toamna anului trecut, "România prinde rădăcini" este o campanie Realitatea TV susţinută de Petrom, cu sprijinul MaiMultVerde, în parteneriat cu Romsilva şi cu consiliile judeţene. La Iaşi, ni s-au alăturat Consiliul Judeţean Iaşi şi Consiliul Local Iaşi.