MENIU

Campania de vaccinare împotriva gripei de sezon a început joi şi se va încheia pe 30 noiembrie

Foto:wordpress.com

Ministerul Sănătăţii a început, joi, campania de vaccinare împotriva gripei de sezon, la Căminul pentru bătrâni Schitul Darvari. Primii beneficiari ai iniţiativei care se desfăşura până la sfârşitul lunii noiembrie au fost 40 de persoane din acest aşezământ.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Adrian Streinu Cercel, a precizat, cu acest prilej, că vor fi distribuite, gratuit, circa 1,7 milioane de doze de vaccin, fabricate de Institutul Cantacuzino, primele 50.000 fiind deja disponibile în Bucureşti. De dozele gratuite vor beneficia persoanele din grupele de risc, respectiv cele peste 65 de ani şi copiii cu boli cronice.

Streinu Cercel a precizat că numărul de doze gratuite va putea fi mărit, în funcţie de necesităţi. Populaţia care nu face parte din grupele de risc va putea să cumpere vaccinul, preţul fiind în jur de 8 lei.  

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii a mai spus că, în ceea ce priveşte vaccinul împotriva gripei porcine, se aşteptă rezultatele testelor clinice, vaccinarea propriu-zisă urmând să înceapă în decembrie. Vor fi pregătite, astfel, 3,5 milioane doze, persoanele din grupele de risc fiind vaccinate gratis, iar alte categorii din populaţie putând să cumpere, şi acest vaccin, tot cu un preţ în jur de 8 lei.