MENIU

Call of Duty: Modern Warfare 2, record de vânzări în Marea Britanie - VEZI GALERIE FOTO ŞI PĂRERILE JURNALIŞTILOR ROMÂNI

FOTO: REALITATEA.NET
Foto: REALITATEA.NET
Foto: REALITATEA.NET
Foto: REALITATEA.NET
Foto: REALITATEA.NET
Foto: REALITATEA.NET
Foto: REALITATEA.NET
Foto: REALITATEA.NET
Foto: REALITATEA.NET
Foto: REALITATEA.NET
Foto: REALITATEA.NET
Foto: REALITATEA.NET
Foto: REALITATEA.NET
Foto: REALITATEA.NET
Foto: REALITATEA.NET
Foto: REALITATEA.NET
Foto: REALITATEA.NET
Foto: REALITATEA.NET
Foto: REALITATEA.NET
Foto: REALITATEA.NET

Jocul Call of Duty: Modern Warfare 2 s-a lansat oficial şi în România pe 10 noiembrie 2009. REALITATEA.NET a participat la evenimentul de lansare a celui mai aşteptat FPS de război din acest an. Am stat de vorbă cu gamerii pasionaţi de jocurile din seria Call of Duty, despre noutăţile pe care le aduce acest nou titlu.

Iată primele impresii ale jurnalistilor români pasionaţi de FPS-uri, după 48 de ore de la lansarea oficială a jocului Jocul Call of Duty: Modern Warfare 2:

Silviu Stahie, redactor REALITATEA.NET

\"Modern Warfare 2 nu a dezamăgit. În ciuda aşteptărilor uriaşe pe care comunitatea le-a avut de la Infinity ward, aceştia au reuşit să facă un joc aproape perfect. Aproape perfect pentru că este mult prea scurt, deşi este adevărat că lucruri bune vin în cantităţi mici. Din punct de vedere grafic arată foarte bine, chiar dacă nu este o revoluţie faţă de titlul anterior. În ceea ce priveşte însă violenţa gratuita, trâmbiţată înainte de lasare, aceasta nu există. Totul are sens. Sigur, este un joc de război, dar nici un animal nu a fost rănit în timpul producţiei. Aştept cu interes să încerc modul cooperativ, acesta aducând, din câte am înţeles, 18 misiuni noi\".

Mike Stegaru, gaming jurnalist Hit.ro; City FM

\"Call of Duty: Modern Warfare 2 este un joc extrem de dinamic, foarte bine realizat pe partea cinematică, care totuşi nu aduce îmbunătăţiri relevante faţă de Call of Duty 4. Campania single player oferă în buna tradiţie Infinity Ward momente de geniu în scenariu şi una dintre cele mai memorabile misiuni din industria jocurilor video de până acum. Jocul oferă şi o misiune extrem de controversată în care jucătorul poate să ucidă sute de civili într-un aeroport din Moscova. Cu toate acestea producătorii au oferit opţiunea de a evita această misiune, care nu afectează povestea jocului în mod direct, prin urmare nu pare nimic altceva decât un artificiu prin care producătorii speră să genereze controverse în jurul acestui titlu. Altfel MW2 este un FPS extrem de solid cu o campanie single player prea scurtă (poate să fie terminat în patru ore) prin urmare jocul va străluci doar prin perspectiva multi-player\".

Cosmin Aioniţă, redactor jocuri - XtremPC

\"În single player, Call of Duty: Modern Warfare 2 oscilează între momentele reuşite, cum ar fi asaltul asupra închisorii ruseşti, şi secvenţele scriptate, extrem de limitate, în care dacă nu urmezi exact cărarea dorită de producători, mori la fiecare cinci secunde. Câteodată ai pur şi simplu senzaţia că joci Virtual Cop sau cine ştie ce alt lightgun shooter, accentul fiind pus mult prea des pe acest tip de gameplay scriptat şi restrictiv (nivelurile din favelele braziliene). În ciuda vârstei înaintate a motorul grafic folosit (derivat din bătrânul Quake 3), jocul nu arată rău şi rulează fluid chiar şi pe sisteme mai puţin dotate din punct de vedere tehnologic.
Pe partea de multiplayer, sistemul IW.net se doreşte a fi foarte prietenos cu începătorii, însă mai mult ca sigur va scoate din sărite jucătorii profesionişti, obişnuiţi cu stabilitatea oferită de serverele dedicate. In concluzie, deşi rămâne în continuare un joc bun, Call of Duty: Modern Warfare 2 nu reuşeşte să atingă standardele impuse de ilustrul său predecesor\".

Cruceanu Dan-Andrei, redactor jocuri quicksave.ro

\"Call of Duty: Modern Warfare 2 are o campanie scurtă (5-6 ore), gameplay dezatruos (este doar o portare, fov nu merge, nu poţi face binduri, nu prea poţi schimba nimic din configuraţie = customizare zero), atmosfera este ok, dar la fiecare pas iei o palmă de la gameplay... grafic se putea şi mai bine (cei cu plăci mai \"uber\" nu au cu ce să le streseze). Mai trebuie să spun că implementarea IW.net este cea mai proastă decizie de la DRM încoace\".

Call of Duty: Modern Warfare 2 a înregistrat şi primul sau record.

Modern Warfare 2 a devenit cel mai bine vândut joc din Marea Britanie după primele 24 de ore. FPS-ul  de la Infinity Ward a fost vândut in prima zi de la lansare în mai bine de 1,23 milioane de exemplare.

Potrivit ELSPA, Call of Duty: Modern Warfare 2 a vândut de două ori mai multe exemplare în prima zi, decât Grand Theft Auto IV, care s-a vândut la lansare în doar 631,000 de unităţi.

Mai multe articole despre:
război lansare joc games FPS