MENIU

Calitate, senzualitate şi eleganţă, la săptămâna modei din Paris - VEZI VIDEO

În colecţia prezentată la Paris, Chanel a preferat eleganţa de gheaţă
Foto: RTV

Calitate, senzualitate şi eleganţă, la săptămâna modei din Paris. Designerul francez Stephane Rolland, un nume nou în elita modei internaţionale, a avut un succes răsunător, luni, în prima zi a Săptămânii modei haute-couture de la Paris, cu o colecţie declarat inspirată de sculpturile lui Constantin Brâncuşi. Şi Christian Dior a impresionat prin noua sa colecţie.

Colecţia lui Stephan Rolland inspirată din arta modernă şi arhitectura minimalistă s-a remarcat prin clasicul alb şi negru şi prin nuanţele de bej şi gri sparte de roşul aprins al pasiunii.

"Este important pentru mine ca designer să ştiu că atunci când o femeie ajunge într-un restaurant sau în orice altă încăpere şi uşa se deschide trebuie să spunem Oau.. şi atât", a declarat Stephane Rolland, designer.

Prezentarea de luni a fost prima de la admiterea lui Rolland în cel mai select club de modă haute-couture, care include nume reprezentative de la Chanel, Christian Dior, Christian Lacroix şi Givenchy.

Rochiile prezentate de Dior sunt inspirate de pictura flamandă care pune în evidenţă fastul baroc. Pe scurt corsete şi structuri metalice pentru partea de jos a rochiilor.

Femeile pe care le ţintesc cei doi creatori de modă nu au o anumită vârstă. Sunt însă active, cu bani şi gust, care vor să iasă în evidenţă şi să fie mereu sexy.

Lumea bună a Parisului s-a adunat pentru câteva ore ca să admire ultima colecţie semnată Giorgio Armani

Celebrul creator nu şi-a dezminţit faima nici de această dată. A optat acum pentru o linie minimalistă, inspirată din cultura chineză. Specialiştii spun că prezentarea de la Paris aminteşte şi de criza economică, prin contururile simple ale croielii şi culorile reci, chiar dacă strălucitoare. 

În colecţia prezentată la Paris, Chanel a preferat eleganţa de gheaţă 

Calitate, senzualitate şi eleganţă, la săptămâna modei din Paris. Albul glacial s-a combinat perfect cu negrul în colecţia prezentată de celebrul creator Karl Lagerfeld pentru nu mai puţin celebra casă Chanel. 

Impresia de nobleţe rece a fost accentuată atât de ornamentele rigide din paiete şi strasuri cât şi de liniile lungi şi suple ale pieselor prezentate de Lagerfeld. Printre observatorii care s-au simţit cuceriţi de perfecţiunea acestei colecţii s-a numărat şi actriţa Kiera Knightley. 

"La începutul prezentării a fost o rochie crem, apoi o combinaţie de alb şi negru care mi s-a părut uimitoare. De fapt toate aveau o formă extraordinară şi sunt ideale pentru a fi purtate, lucru care mi s-a părut într-adevăr incitant", a spus Kiera.

Lagerlfeld a declarat că subiectul de inspiraţie l-a constituit hârtia, pe care originalul creator o consideră materialul ideal prin simplitatea sa. Criza nu i-a ruinat pe toţi, a declarat creatorul, dar constituie un semnal pentru revenirea la disciplină, puritate şi eleganţa simplă. 

Mai multe articole despre:
Paris modă restaurant pictură femei debut decolteu designer