MENIU

Călăreşte un leu, ţine în braţe un urs şi mângâie un tigru - VIDEO şi GALERIE FOTO

Foto: BARCROFT
Foto: BARCROFT
Foto: BARCROFT
Foto: BARCROFT
Foto: BARCROFT
Foto: BARCROFT
Foto: BARCROFT
Foto: BARCROFT
Foto: BARCROFT
Foto: BARCROFT
Foto: BARCROFT
Foto: BARCROFT
Foto: BARCROFT
Foto: BARCROFT

O controversată Grădină Zoologică din Argentina permite turiştilor să se apropie foarte mult de unele dintre cele mai periculoase animale din lume. La Zoo Lujan, de lângă Buenos Aires, vizitatorii pot călări lei, ţine în braţe ursuleţi, mângâia tigrii sau hrăni gheparzi.

Turiştii, printre care şi atacantul argentinian de la Manchester United, Carlos Tevez, iau în braţe animale mici şi se joacă cu ele, cu riscul de a se răni atât ei, cât şi creaturile. Şocant, dar nu există un regulament pentru siguranţa oamenilor şi animalelor.

Interacţiunea dintre îngrijitorii de la zoo şi animale este şi ea foarte apropiată şi de multe ori aceştia pot fi văzuţi tăvălindu-se pe jos cu marile feline.

O fotografie arată un îngrijitor ce leagănă un pui de urs ţinându-l de picioare, cu capul în jos.

Lujan Zoo, aflat la 70 de kilometri distanţă de Buenos Aires, are o taxă de intrare de 7 dolari şi permite vizitatorilor să interacţioneze cu toate animalele, de la iepuri la lei.

Grădina pretinde a se dedica protecţiei speciilor pe cale de dispariţie.

Asociaţia de protecţia animalelor Born Free Foundation a condamnat grădina zoologică şi îndeamnă turiştii să nu o viziteze. "Având în vedere ce este postat pe site-ul grădinii zoologice, mi-e teamă că o să aibe loc un accident îngrozitor", a spus Will Travers, directorul Born Free.

"Grădina Zoologică, din punctul meu de vedere, pune în pericol viaţa vizitatorilor încurajându-i să se apropie periculos de mult de animale periculoase, potenţial letale, precum tigrii", a mai spus Travers. "Oricine ştie câte ceva despre marile feline este că sunt animale sălbatice, şi. prin urmare, sunt imprevizibile", a subliniat directorul.

"Atacul fatal al unui tigru asupra unui tânăr în zoo San Francisco, anul trecut, şi  rănile grave ale lui Roy Horn (din show-ul Siegfried and Roy) provocate de unul din tigrii participanţi în show-ul magic, ilustrează ce vreau să spun", atrage atenţie Travers.

"Gtădina pretinde că vrea să educe şi să conserve. Dacă ei cred că a învăţa oamenii că este în regulă să mângâi tigrii şi maimuţele, se înşală cumplit", a mai spus directorul Born Free.

Born Free cheamă autorităţile să lanseze imediat o investigaţie asupra acestor practici şi îi roagă pe turişti să stea departe de zoo.