MENIU

Câinii şi pisicile din Bucureşti au beneficiat de 100 de sterilizări gratuite

Foto: Realitatea.net

Maratonul Sterilizărilor, primul eveniment din ţară menit de a oferi gratuit 100 de sterilizări pentru câini şi pisici a avut loc în weekendul 13-14 iunie în Bucureşti. Campania a fost organizată de asociaţia GIA (Group Initiative for Animals).

“Maratonul sterilizărilor” s-a desfăşurat în Bucureşti, în zilele 13 şi 14 iunie a.c., la cabinetul veterinar Almavet (zona Iancului – Piaţa Muncii) şi în cadrul acestui eveniment asociaţia GIA a oferit gratuit 100 de sterilizări pentru câinii şi pisicile cu sau fără stăpân (în cazul în care stăpânii nu îşi pot permite costurile operaţiei).

Prin urmare, în cadrul “Maratonului Sterilizărilor” au fost aşteptaţi toţi cei care au dorit să aducă pisicile şi căţeii de la bloc, de la serviciu sau de la şcoală, precum şi cei care au dorit să îşi sterilizeze animalele, dar nu şi-au pot permite costurile. La eveniment s-a putut participa numai cu programare telefonică făcută până în data de 11 iunie, la telefoanele:

- pentru animalele care vor fi sterilizate in ziua de sâmbătă 13 iunie, tel. 0767.808.407

- pentru animalele care vor fi sterilizate in ziua de duminică 14 iunie, tel. 0763.626.777

Programul “Animalele nu ştiu să calculeze, dar cu siguranţă ştiu să se înmulţească” şi evenimentul "Maratonul Sterilizarilor" au fost destinate în mod special persoanelor care nu sunt implicate în circuitul de asociaţii, voluntariat, colaborări pe internet; pentru cei care fac parte din această categorie, sterilizarea este un lucru uzual şi facil, care se realizează constant fie prin alte asociaţii care oferă sterilizări gratuite, fie prin strângere de fonduri pe internet, fie prin bunăvoinţa medicilor cu care fiecare dintre noi colaborează.

"Dorim să nu limităm şansele animalelor care numai prin intermediul “Maratonului” pot fi sterilizate, animale cu protectori care nu sunt nici voluntari, nici utilizatori de forum sau grup, oameni care nu au nici o altă posibilitate de a face rost de bani pentru sterilizare. De aceea, rugăm insistent colegii voluntari, activişti, forumişti etc. să cedeze locul la “Maraton” unor persoane şi animale mai nenorocoase şi mai lipsite de posibilităti. Pentru aceasta categorie de colegi se accepta numai femele gestanteţ în stadiu avansat sau urgenţe.

Va rugam să priviţi obiectiv şi să daţi şanse animalelor de care nu se ocupă nimeni, care fată neştiute an dupa an, care aduc pe lume puii pe care îi găsim cu toţii pe stradă. Animalele luate în evidenţă de voluntari şi activişti vor ajunge cu siguranţă la sterilizat. Vă mulţumim pentru înţelegere!", au declarat voluntarii asociaţiei GIA.