MENIU

"Caii la fereastră", de Matei Vişniec, în premieră la Chicago

Foto: regizorcautpiesa.ro

Radu Alexandru Nica pune în scenă, pe 19 martie, la Trap Door Theatre din Chicago, producţia americană a piesei “Caii la fereastră” de Matei Vişniec, în colaborare cu Institutului Cultural Român din New York.

"Caii la fereastră" prezintă viaţa femeilor rămase acasă în timpul războaielor, care aşteaptă răbdătoare veşti de la bărbaţii din viaţa lor plecaţi pe front.

Radu Alexandru Nica este regizor la Teatrul Naţional “Radu Stanca” din Sibiu, unde a montat spectacole precum “Nora” de Henrik Ibsen (care i-a adus Premiul UNITER pentru debut în anul 2005), “Vremea dragostei, vremea morţii” de Fritz Kater (2006) şi “Hamlet”, după William Shakespeare (2008).

Bazele colaborării regizorului sibian cu Trap Door Theatre au fost puse în anul 2007, când teatrul american a participat la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu cu spectacolul “Angajare de clown”, de Matei Vişniec, în regia lui Gregory Fortner.

Piesa lui Matei Vişniec îi are în distributie pe actorii John Gray, John Kahara, Beata Pilch, Tiffany Ross, John Stokvis şi Holly Thomas. Scengrafia îi aparţine lui John Wilson. Spectacolul se va juca în fiecare joi, vineri şi sâmbătă, de la ora 20.00, în perioada 19 martie – 25 aprilie 2009.
Mai multe articole despre:
New York teatru Chicago Matei Vişniec