MENIU

Cadavrele a şase femei au fost descoperite în locuinţa unui american condamnat pentru viol

Foto: NewsIn

Cadavrele a şase femei, în stare de descompunere avansată, au fost descoperite în Cleveland în locuinţa unui bărbat care în 2005 terminase de de executat o pedeapsă cu închisoarea pentru viol şi care a fost arestat sâmbătă, relatează AFP.

"Avem cadavrele neidentificate a şase femei", a spus medictul legist Frank Miller, precizând că majoritatea victimelor descoperite în locuinţa lui Anthony Sowell, în vârstă de 50 de ani, au fost strangulate.

Sowell, eliberat în 2005 după ce a stat 15 ani în închisoare pentru un viol comis în 1989, a fost arestat sâmbătă, după ce un localnic care l-a recunoscut a alertat poliţia, la două zile de la descoperirea primelor cadavre. Potrivit luii Miller, cinci cadavre se aflau în casă şi al şaselea era îngropat în grădină.

Anterior, şeful poliţiei locale, Michael McGrath, a anunţat cu certitudine descoperirea a trei cadavre şi aştepta conformarea medicului legist privitoare la celelalte trei. McGrath a spus că este posibil ca unele dintre cadavre să se fi aflat în locuinţă de şase luni.

Primele două au fost descoperite joi de o unitate a forţelor speciale, care a intrat în casă în baza unui mandat de percheziţie. Apoi au fost descoperite celelalte patru cadavre.

Poliţia din Cleveland a început să întocmească o listă cu persoanele dispărute din iunie 2005, data la care Sowell a ieşit din închisoare. Poliţia i-a percheziţionat casa pentru că numele său fusese citat ca suspect într-un caz recent de viol.

Detectivii avertizaseră oficialii din poliţie să nu intre în casă "pentru că imaginile erau respingătoare". "Am stat o oră în faţa casei, iar mirosul era îngrozitor", a spus un oficial.

SUA s-au confruntat cu mai multe cazuri terifiante în ultimele luni, printre care cel al unui bărbat care a mărturisit că şi-a ucis soţia şi cei cinci copii în septembrie, în Florida. Tot în septembrie, în Milwaukee, poliţia a arestat un presupus criminal în serie, al cărui ADN a fost depistat pe cadavrele a nouă femei, dintre care opt prostituate, ucise într-o perioadă de 21 de ani.

Mai multe articole despre:
SUA viol cadavre femei Cleveland