MENIU

C. Guşă: Emil Boc habar nu are de economie. În jurul lui nu veţi găsi oameni calificaţi din punct de vedere economic

Foto: ziua.ro

"Nimeni n-a fost preocupat să pregătească economia României şi pentru criză aşa cum se cuvine, să producă şi pentru criză, să trăim şi în criză, pentru că suntem la un pas de colaps", a spus, la Realitatea TV, Cozmin Guşă.

Cu puţin timp în urmă, am fost martori la bilanţului făcut de premierul Emil Boc, la şase luni de guvernare. În cadrul unei şedinţe la Guvern, membrii Executivului au contabilizat rezultatele măsurilor anticriză pe care le-au aplicat de la începutul anului şi au dezbătut al doilea plan de măsuri anticriză.

Printre măsurile pe care Guvernul le-a adoptat de la începutul anului se numără introducerea pensiei minime garantate, modificarea Legii achiziţiilor publice pentru ca fondurile europene să fie absorbite mai uşor, micşorarea salariilor şefilor agenţiilor şi ai companiilor de stat, precum şi reducerea veniturilor membrilor din cadrul consiliilor de administraţie.

În ciuda măsurilor luate de Executiv, "nimeni n-a fost preocupat să pregătească economia României şi pentru criză aşa cum se cuvine, să producă şi pentru criză, să trăim şi în criză, pentru că suntem la un pas de colaps", a spus Cozmin Guşă.

Mai mult, social-democratul a lansat şi un atac la adresa premierului, în ciuda faptului că "Emil Boc este un om de treabă şi un profesor de Drept foarte bun".

"Emil Boc habar nu are de economie. În jurul lui nu veţi găsi oameni calificaţi din punct de vedere economic", a acuzat Guşă. 

Cât despre rezultatele programelor Guvernului prin care au fost făcute "diverse finanţări în fel de fel de comune", acestea au avut ca singur rezultat îmbogăţirea primarilor. "Nu s-au făcut lucrări de infrastructură aşa cum scrie la carte, care să creeze locuri de muncă. Am îmbogăţit primarii şi Administraţia de stat", a spus Guşă. 

Totodată, social-deomcratul a atras atenţia că, într-o perioadă de criză, "nu putem arunca banii pe fereastră".

"Trebuie să învăţăm să economisim. Chiar dacă avem ceva bani astăzi, perspectiva din 2010 este foarte sumbră", a conchis pesedistul.

Mai multe articole despre:
economie Cozmin Guşă Emil Boc bilanţ FMI criză