MENIU

C. Diaconescu: Mihnea Constantinescu nu a primit încă acceptul Chişinăului

Foto: mae.ro
C. Diaconescu: Sunt necesare îmbunătăţiri în relaţia cu Republica Moldova

Ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, a declarat că aşteaptă fără rezultat confirmarea noului ambasador propus de România, Mihnea Constantinescu, după ce Filip Teodorescu a fost declarat persona nongrata, de către autorităţile de la Chişinău. Declaraţia a fost făcută după reuniunea de urgenţă a consiliului consultativ al MAE.

''Două concluzii mi se par importante în privinţa relaţiilor bilaterale cu Republica Moldova. Determinarea dimensiunii parlamentare şi a politicii generale în România de a aborda pe fond problema relaţiilor bilaterale. Si în al doilea rând, rolul unei consultări între structurra Ministerului de Externe şi zona neguvernamntală. S-a detaşat ideea de a organiza chiar o consultare cu un grup de lucru la nivel neguvernamental.  În perioada următoare chiar vom face această consultare'', a declarat ministrul Cristian Diaconescu. 

Ministrul de Externe a mai spus că ambasadorul României la Chişinău, Mihnea Constantinescu, propus de minister, nu a primit încă acceptul Republicii Moldova.

''Oficial nu avem cunoştineţe despre cetăţeni români arestaţi în Republica Moldova însă neoficial, din presă există informaţii în acest sens'', a mai adăugat Cristian Diaconescu.