MENIU

Bucureştiul, capitala cu cei mai slabi şi ieftini angajaţi

Foto: REALITATEA.NET

Un raport întocmit la nivel european de către compania de consultanţă imobiliară Cushman & Wakefield, plasează Bucureştiul pe prima poziţie în Europa în ceea ce priveşte cele mai avantajoase condiţii oferite companiilor pentru costul cu angajaţii. Capitala mai are însă mult de lucrat mai ales la pregătirea şi calitatea vieţii angajaţilor, dar şi la infrastructură.

Bucureştiul urcă o poziţie, ajungând în fruntea clasamentului, faţă de clasamentul anului trecut. Companiile chestionate asupra celor mai bune trei oraşe în materie de cheltuieli cu personalul au ales, după Bucureşti, Istanbulul şi Budapesta, în timp ce liderul de anul trecut, Varşovia, a căzut pe locul patru, alături de capitala Portugaliei, Lisabona.

Studiul Cushman & Wakefield mai precizează că 30 de companii intentionează să îşi localizeze activitatea în Capitală, în următorii cinci ani. Înaintea României, pe primele două locuri, se află Varşovia şi Moscova cu 36 şi, respectiv, 35 de companii. Printre destinatiile vestice avute în vedere de marile companii se numără Paris, Londra şi Bruxelles.

Capitala a urcat pe locul 5 în clasamentul celor mai bune oraşe în ceea ce priveşte climatul pe care îl creează guvernul prin politicile fiscale adoptate. Aici Dublin îşi păstrează supremaţia, situat foarte aproape de Geneva. Londra şi Varşovia sunt în faţa Bucureştiului, pe locurile trei şi patru.

În plus, capitala României se afla pe locul 9 în topul celor mai bune oraşe privind costurile cu spaţiile de birouri.

Bucurestiul însă se află în coada clasamentului daca ne uităm la pregătirea forţei de muncă. Capitala ocupă locul 31 din 34. Mai rău stau doar Atena, Istanbul şi Moscova, în timp ce lideri sunt Londra, Paris şi Frankfurt.

Potrivit studiului anual European Cities Monitor, Capitala stă foarte prost la multe capitole: calitatea vieţii angajaţilor (locul 30), infrastructura de legătură cu alte capitale (27), transportul din Capitală (29), calitatea sistemului de telecomunicaţii (29), uşurinţa de a accesa pieţele (25), limbi vorbite (29), măsuri anti-poluare (30).

Varşovia a fost desemnată drept oraşul cu perspectiva celui mai mare aflux de companii în următorii cinci ani, înlocuind Moscova care a trecut pe locul al doilea.

Cushman&Wakefield este cea mai mare companie cu capital privat din lume în domeniul imobiliar. Compania funcţionează în 58 de ţări şi reprezintă clienţi care sunt mici întreprinzători sau mari companii prezente în topul "Fortune 500 companies".

Mai multe articole despre:
clasament Bucureşti capitală angajaţi studiu