MENIU

Bucureştenii au avut intrare liberă, vineri noaptea, în 28 de galerii de artă

Foto: noapteagaleriilor.ro

Bucureştenii au putut vizita gratuit, în noaptea de vineri spre sâmbătă, 28 de galerii, ateliere şi centre de artă contemporană sau spaţii alternative, care au fost deschise în cadrul celei de-a treia ediţii a Nopţii Albe a Galeriilor, potrivit site-ului oficial al evenimentului.

Anul acesta, numărul galeriilor deschise în cadrul Nopţii Albe a Galeriilor, între orele 19.00 şi 4.00, este de două ori mai mare faţă de anul trecut. Peste 80 de artişti au expus sau au performat în cadrul acestui eveniment.

Bucureştenii au avut intrare liberă la expoziţii de desen sau pictură, instalaţii, artă video şi fotografii. Au putut asista la lansarea unei arhive digitale, la concerte, proiecţii de filme, jocuri în aer liber şi alte animaţii culturale.

Arta contemporană a putut fi admirată şi în spaţii neconvenţionale, precum un garaj transformat în galerie de artă (Paradis Garaj), sufrageria unui apartament (Galeria 29) sau subsolul unui fost magazin (Atelier în Tranziţie).

Programul complet şi o hartă a traseului cultural propus sunt disponibile pe site-ul evenimentului, www.noapteagaleriilor.ro. Bucureştenii care vor dori să viziteze galeriile se vor putea deplasa şi cu bicicleta, organizatorii evenimentului pregătind şi un traseu special pentru biciclete, disponibil de asemenea pe site.

Anul trecut, Noaptea Albă a Galeriilor a avut loc în noaptea de 23-24 mai, cu 14 spaţii participante în Bucureşti, care au adunat peste 5.000 de vizitatori. Noaptea Albă a Galeriilor este finanţată de Administraţia Fondului Cultural şi Ministerul Culturii.

Mai multe articole despre:
Bucureşti Ministerul Culturii