MENIU

Braşovenii au renunţat la sistemul centralizat de încălzire

Foto: Realitatea Tv

Frigul, dar şi sărăcia îi obligă pe români să caute alternative mai ieftine de încălzire. În Braşov, aproape 2.000 de oameni s-au debranşat de la sistemul centralizat de încălzire, din cauza facturilor uriaşe venite iarna trecută. Mulţi dintre ei au găsit modalităţi chiar şi de patru ori mai ieftine de încălzire.

Iarna trecută, braşovenii au plătit chiar şi 1.200 de lei pe lună, pentru un apartament cu trei camere racordat la sistemul centralizat de termoficare. Încălzirea aceluiaşi spaţiu cu o centrală pe lemne costă în jur de 300 de lei pe lună, sau 400, în cazul sobelor pe gaz metan.

Încălzirea unui apartament cu trei camere poate costa şi mai puţin: 150 de lei pe lună, pentru cine montează panouri radiante cu infraroşu. E drept, investiţia iniţială costă 7.000 de lei.

În Braşov, aproape două mii de oameni au renunţat la serviciile de încălzire centralizată în acest an. Aproximativ 22.000 de apartamente au rămas în sistem, iar autorităţile nu au stabilit până acum preţul gigacaloriei pentru acest sezon.