MENIU

Branul ar putea avea o zonă de agrement cu gondolă şi pârtie nouă de schi, de 20 de milioane euro

Foto: wordpress.com

Localitatea Bran ar putea avea o zonă de agrement cu gondolă, parc de distracţii, teren de sport şi o a doua pârtie de schi, proiect ce s-ar putea ridica la 20 milioane euro şi pentru care acum se face un studiu de fezabilitate, a declarat primarul localităţii, Gheorghe Hermeneanu.

Zona vizată se află la circa 3 km distanţă de centrul localităţii Bran.

"În prezent lucrăm la studiul de fezabilitate pentru proiectul zonei de agrement de la Zănoaga, ce va conţine o pârtie nouă de schi, un parc de distracţii, alei pentru role, gondolă şi un teren de sport. Investiţia s-ar putea ridica la minim 20 milioane euro, pe care vrem să-i atragem din fonduri europene. Studiul de fezabilitate se încheie la sfârşitul lunii octombrie", a precizat Gheorghe Hermeneanu.

Primarul din Bran a adăugat că pârtia cu o lungime de 1 km de la Zănoaga, în jurul căreia va fi dezvoltată zona de agrement, va fi mărită până la maximum 1,3 km, iar cea nouă care va fi construită va avea aceeaşi lungime, dar un grad de dificultate mai mare.

Acesta a mai spus că stadionul din cadru terenului de sport este deja în construcţie, conţine un teren de fotbal, pistă de atletism, tribune, vestiare şi ar putea fi inaugurat în mai 2010. Proiectul se ridică la 700.000 lei, din fonduri de la Guvern şi fonduri proprii.

Localitatea Bran are circa 5.500 locuitori.
Mai multe articole despre:
schi Bran sport gondolă fezabilitate agrement