MENIU

Bradul de Crăciun din centrul Braşovului a fost adus din Poiană şi montat

<descriere>
Bradul de Crăciun din centrul Braşovului a fost adus din Poiană şi montat

La Braşov, a început pregătirea pentru sărbătorile de iarnă. Bradul de Crăciun care va fi împodobit în Piaţa Sfatului a fost coborât joi noapte din pădure. Operaţiunea n-a fost deloc uşoară. Bradul are 25 de metri înălţime, aşa că ghidarea unui trailer care-l transportă pe străzile înguste ale Braşovului vechi nu a fost deloc floare la ureche.

Bradul a fost tăiat din zona Poiana Braşov, dintr-o pădure aflată în proprietatea Primăriei. Echipele Regiei Locale a Pădurilor l-au tăiat, după care au şlefuit baza trunchiului. I-au legat crengile aproape de trunchi, pentru ca transportul să fie mai uşor. Când totul a fost gata, au pornit la drum. Circulaţia a fost complet blocată pe şoseaua între Poiana Braşov şi oraş şi a fost nevoie de o maşină a Poliţiei care să meargă înaintea trailerului lung de 23 de metri

La operaţiune au participat nouă angajaţi ai Regiei Locale a Pădurilor, ajutaţi de mecanicii macaralelor şi utilajelor mobilizate în Piaţa Sfatului.

Directorul Regiei Pădurilor \"Kronstadt\", Dan Olteanu spune că oamenii muncesc de dimineaţă. \"Au preferat totuşi să-l aducă noaptea ca să nu dea peste cap tot traficul prin Braşov\"

La capătul a 16 ore de muncă a pădurarilor, bradul a fost ridicat în poziţia în care va fi împodobit. Are nu mai puţin de 25 de metri înălţime, iar pentru ridicarea lui a fost nevoie de două macarale de mare putere, un buldoexcavator şi un tractor

Bradul trebuie să fie împodobit până săptămâna viitoare, când este programată aprinderea luminilor de sărbători . Primăria cheltuieşte în acest an aproximativ 300 de mii de lei pentru împodobirea străzilor oraşului.

 

 

 

 

Mai multe articole despre:
Crăciun Braşov iarnă brad Piaţa Sfatului