MENIU

Box - David Haye i-a luat titlul mondial lui Valuev

Foto: telegraph.co.uk

Pugilistul britanic David Haye l-a învins la puncte pe rusul Nikolai Valuev, într-o gală ce a avut loc sâmbătă noapte, şi a devenit campion mondial la categoria grea, versiunea WBA.

Doi dintre arbitri au acordat victoria lui Haye, scor 116-112, în timp ce al treilea a dat remiză, scor 114-114.

"Această victorie înseamnă foarte mult pentru mine. De copil am visat să cuceresc titlul mondial la catergoria grea. Este ceva impresionant, un vis care a devenit realitate. L-am lovit pe Valuev la cap la începutul meciului şi cred că a fost lucrul cel mai dur pe care l-am lovit vreodată. A fost ca şi cum aş fi dat într-un zid de cărămidă", a spus Haye (29 de ani).

Valuev a explicat care a fost cheia succesului britanicului: "Totul a fost în ultimul său asalt. Acest meci a fost ca un maraton pentru mine, nu am fost pregătit să alerg foarte mult".

Valuev are 36 de ani şi în 2005 l-a învins pe John Ruiz şi a cucerit titlul mondial WBA, iar în 2007 l-a pierdut în faţa lui Ruslan Chagaev. Un an mai târziu Valuev a redevenit campion mondial, după ce Chagaev s-a accidentat şi nu a putut să îşi apere centura. Acesta este cel de-al doilea meci în care rusul a luptat pentru a-şi apăra titlul, primul având loc în decembrie, când l-a învins pe Evander Holyfield.
Mai multe articole despre:
box WBA David Haye