MENIU

Bolnavii din Timişoara sunt trataţi cu materiale de unică folosinţă refolosite

Szuhanek: Materialele sanitare sunt insuficiente, peste tot, pentru că sistemul medical este subfinanţat
Materialele de unică folosinţă sunt sterilizate şi refolosite
Foto: studentie.ro

Materiale de unică folosinţă refolosite. Este ceea au descoperit reporterii de la Academia Caţavencu la Institutul de Boli Cardio-Vasculare din Timişoara. Conducerea unităţii sanitare a declanşat o anchetă pentru a stabili dacă medicii au refolosit materialele de unică folosinţă.

Cateterele, baloanele de dilataţie, stenturile, sondele, se spală la chiuvetă, se resterilizează şi apoi se refolosesc, scriu reporterii de la Academia Caţavencu. Aceştia susţin că bolnavii pentru care medicii nu mai au materiale sunt trataţi cu instumente medicale de unică folosinţă, dar refolosite.

''Acuzaţiiile sunt nefondate, iar acel filmuleţ nu este incriminatoriu. În anul 2008 am avut în tot spitalul un număr total de infecţii nozocomiale de trei la un număr de  externări validate de 8420 de cazuri. Materialele sanitare sunt insuficiente, peste tot, pentru că sistemul medical este subfinanţat. Dacă pacienţii nu vor să stea pe lista de aşteptare îşi procură singuri materiale de unică folosinţă'', a declarat Ranko Szuhanek, directorul Institutului de Boli Cardio-Vasculare Timişoara.

Potrivit unui ordin al Ministerului Sănătăţii este interzisă reprocesarea în vederea reutilizării a dispozitivelor şi materialelor de unică folosinţă.

Ion Bazac, a cerut constituirea unei comisii de anchetă.

Citeşte mai mult...

Mai multe articole despre:
Timişoara bolnavi