MENIU

Bogdan Olteanu: Nu e de competenţa celui anchetat să stabilească cine-l anchetează

Olteanu: Cineva care e anchetat de parchet nu îşi alege singur procurorul
foto: NewsIN

"Comisia Udrea îşi va continua activitatea. Nu e de competenţa celui anchetat să stabilească cine-l anchetează". Aceasta este poziţia liberalului Bogdan Olteanu în legătură cu cererea Elenei Udrea de schimbare a componenţilor comisiei de anchetă a cheltuirii banilor de la Ministerul Turismului.

"Grupurile parlamentare au dreptul să îi schimbe pe membrii lor din comisie sau aceştia se pot retrage. Comisiile parlamentare se înfiinţează de Camera Deputaţilor şi nu de către cei anchetaţi. Comisia funcţionează şi îşi va duce treaba mai departe. Parlamentarii sunt trimişi acolo prin voinţa alegătorilor lor şi nu  pot fi schimbaţi de alţi parlamentari", a declarat Bogdan Olteanu.

"Nu există compentenţa persoanei anchetate  de a judeca cine sunt cei care o anchetează. Cineva care e anchetat de parchet nu îşi alege singur procurorul, acesta e desemnat de Parchet", a mai spus Olteanu care a adăugat că această comisie nu anchetează fapte penale, ci modul de cheltuire a banilor.

Bogdan Olteanu a precizat că nu este de competenţa preşedintelui Camerei, a reprezentanţilor Biroului Permanent sau ale plenului să decidă desfiinţarea unei comisii de anchetă înainte de depunerea raportului.