MENIU

Bogdan Olteanu a renunţat la funcţia de vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor

Foto: NewsIn

Liberalul Bogdan Olteanu a transmis oficial conducerii deputaţilor că pleacă din funcţia de vicepreşedinte al Camerei, după ce în cursul săptămânii trecute a fost ales viceguvernator al BNR, a precizat chestorul Camerei, Dan Motreanu.

Olteanu nu a demisionat deocamdată din calitatea de deputat. Liberalul a fost ales, săptămâna trecută, viceguvernator al BNR prin votul plenului reunit al celor două camere ale Parlamentului. Din această calitate, el trebuie să renunţe la locul său în Parlament, care va deveni vacant, cele două funcţii fiind incompatibile. Legea prevede că se vor organiza noi alegeri în colegiul uninominal în care a fost ales.

Surse liberale au declarat, pentru NewsIn, că interesaţi de funcţia de vicepreşedinte al Camerei ar fi Ludovic Orban, dar şi Relu Fenechiu, Eugen Nicolăescu ori Teodor Atanasiu, însă o decizie pe acest subiect nu a fost luat în şedinţa grupului de luni.

Plenul celor două Camere ale Parlamentului a validat joi, cu 251 de voturi pentru şi 42 de voturi împotrivă, conducerea Băncii Naţionale a României pe un mandat de cinci ani.

În funcţia de preşedinte al BNR şi guvernator rămâne Mugur Isărescu. Din noua conducere mai fac parte: Florin Georgescu (viceguvernator al BNR, membru al CA), Bogdan Olteanu (viceguvernator al BNR, membru al CA), Cristian Popa, Dinu Marin, Nicolae Dănilă, Virgil Stoenescu, Agnes Nagy şi Napoleon Pop (membri ai CA).