MENIU

Boc: Trebuie să spunem adio privilegiilor şi din sistemul de salarizare şi din sistemul de pensii

Foto: NewsIn
Boc: Fiecare va primi un salariu pe măsura muncii pe care o prestează sau o pensie pe măsura contribuţiei pe care o are la bugetul de asigurări sociale

"Trebuie să spunem adio privilegiilor şi din sistemul de salarizare şi din sistemul de pensii", a declarat premierul Emil Boc, la Piteşti.

"Fiecare va primi un salariu pe măsura muncii pe care o prestează şi fiecare va avea o pensie pe măsura contribuţiei pe care o are la bugetul de asigurări sociale. Adio pensii de lux sponsorizate din bani publici, adio acelor practici care astăzi pentru unii bugetul de stat este un sac fără fund, iar pentru marea majoritate a românilor pensia este atât de mică încât nu se descurcă de pe o zi pe alta", a mai spus liderul PD-L Emil Boc.

Declaraţii premierul vin în contextul în care ministerele trebuiau să prezinte propunerile privind ierarhizarea funcţiilor în grila de salarizare, care vor fi luate apoi în discuţie în şedinţa Executivului. Proiectul legii unice trebuie finalizat până pe 20 iunie, iar legea se va aplica de la 1 ianuarie 2010. 

Mai multe articole despre:
buget lux salarii pensii Emil Boc