MENIU

Boc: Textul Constituţiei este foarte clar, preşedintele desemnează premierul

Foto: NewsIn
Boc: În Parlament trebuie să fie maxim 300 de persoane

Preşedintele PD-L, Emil Boc, a declarat miercuri, la finalul şedinţei Colegiului Director al PD-L, că răspunsul democrat-liberalilor la Declaraţia pro-Johannis adoptată de opoziţie se află în textul Constituţiei, cel care prevede că preşedintele desemnează premierul.

"Răspunsul nostru se află în textul Constituţiei, iar textul Constituţiei este foarte clar şi explicit: preşedintele României desemnează un candidat la funcţia de prim-ministru, iar Parlamentul trebuie să se pronunţe în raport cu această desemnare a preşedintelui", a spus Boc.

Boc a mai precizat că PD-L susţine în continuare referendumul pentru reducerea numărului parlamentarilor.

"Am stabilit încă o dată, în urma votului de astăzi din Parlament, susţinerea PD-L  pentru referendumul pentru reducerea numărului de parlamentari şi trecerii la parlamentul unicameral. Deciziile au fost votate astăzi e PD-L", a declarat Boc.

Boc a mai subliniat că clasa politică românească trebuie să înţeleagă o dată opentru totdeauna că vrremea privilegiilor a trecut şi că este vremea egalităţii în faţa legii, fără privilegii şi discriminări. 

"În perioada următoare să sperăm că, prin ceea ce românii vor face la referendum, îi vor determina pe cei de la PSD şi PNL să abdice de la privilegiile pe care le păstreză cu dinţii şi, în sfârşit, românii să aibă un parlament cu un număr decent, maxim 300 de persoane", a mai spus Boc.

Mai multe articole despre:
alegeri Traian Băsescu Emil Boc preşedinte PD-L