MENIU

Boc i-a întrebat pe miniştrii PSD ce fac dacă Băsescu îl revocă pe Nica, ei au spus că demisionează

Foto: NewsIn

Premierul Emil Boc i-a întrebat pe miniştrii social-democraţi, la finalul şedinţei de miercuri a Executivului, ce vor face în cazul în care preşedintele Traian Băsescu va semna decretul de revocare a lui Dan Nica, iar aceştia au răspuns că îşi vor înainta demisiile, potrivit deciziei luate în PSD.

Potrivit unor surse ministeriale, premierul a avut un ton "prietenos". "A avut un ton chiar prietenos. Miniştrii PSD au răspuns că îşi vor depune demisiile, aşa cum s-a decis în cadrul partidului", au declarat pentru NewsIn sursele citate.

Premierul Emil Boc a abordat la începutul şedinţei de Guvern doar tema actelor normative de pe ordinea de zi, aşa cum se obişnuieşte de fiecare dată, fără nicio referire la situaţia ministrului Dan Nica, la reuniunea de miercuri nefiind prezenţi consilierii care participă în mod uzual la şedinţe.

Din rândul miniştrilor PSD au lipsit Nicolae Nemirschi şi Victor Ponta, care nu sunt în ţară. Potrivit unor reprezentanţi ai Ministerului Mediului, Nicolae Nemirschi se află la Kiev, pentru a discuta cu ucrainenii despre situaţia Canalului Bâstroe, iar secretarul de stat Dan Cârlan a fost împuternicit încă de săptămâna trecută să reprezinte ministerul. Ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Victor Ponta, se află de câteva zile în Spania.

Mai multe articole despre:
demisie guvern PSD miniştri şedinţă Emil Boc PD-L