MENIU

Boc: Guvernul consideră păstrarea locurilor de muncă prioritatea zero

FOTO: NewsIn

Premierul Emil Boc a declarat marţi, în deschiderea întâlnirii de la Parlament cu membrii Birourilor Permanente şi ai comisiilor economice, că Guvernul şi-a stabilit ca prioritate menţinerea locurilor de muncă şi a prezentat cele patru "condiţionalităţi majore" ale acordului FMI.

Emil Boc le-a spus parlamentarilor prezenţi că România a intrat în discuţii cu partenerii europeni pentru găsirea unor soluţii de finanţare a deficitului bugetar, care să ducă la limitarea efectelor crizei şi că în acest moment România este în faza de a contracta un împrumut de la CE şi FMI.
Premierul a spus că Guvernul îşi corelează politica fiscală cu politica monetară a BNR şi că păstrarea locurilor de muncă reprezintă "prioritatea zero" pentru Guvern.

Boc a spus că acordul cu FMI prevede patru "condiţionalităţi majore" pe care Guvernul trebuie să le îndeplinească: adoptarea, până pe data de 4 mai, a actului normativ de ajustare bugetară, adoptarea Legii salarizării unice, a Legii responsabilităţii fiscale, precum şi adoptarea Legii privind reforma sistemului de pensii.

Emil Boc a fost însoţit de miniştrii care fac parte din Comitetul interministerial pentru gestionarea fondurilor europene, printre aceştia Radu Berceanu, Marian Sârbu, Vasile Blaga, Dan Nica şi Ion Bazac.

Premierul Emil Boc a declarat, la finalul întâlnirii de la Parlament, că Executivul va veni de fiecare dată în faţa Legislativului pentru a răspunde întrebărilor şi pentru a prezenta obiectivele de politică internă şi externă.

Boc a calificat întâlnirea ca fiind "eficientă şi utilă" şi spune că modul în care s-a desfăşurat discuţia a fost "responsabil şi raţional". "(...) Există în clasa politică actuală o înţelegere de fond a situaţiei economice în care se află România în contextul crizei economice globale", a spus el.

Premierul a declarat că OUG privind rectificarea bugetară şi adoptarea unor măsuri financiar-fiscale, adoptată sâmbătă de Guvern, va contribui la limitarea efectelor crizei economice, va face posibilă plata, în continuare, a salariilor şi pensiilor, va crea premisa relansării creditării şi va sprijini programul de investiţii pe care Guvernul l-a anunţat.