MENIU

Boc: Firmele vor putea afla, transparent, fără pile sau relaţii, când primesc returnarea TVA-ului

Foto: NewsIn

Primul ministru, Emil Boc, a declarat în finalul şedinţei de Guvern de sâmbătă că una dintre cele mai mari realizări este măsura transparenţei acordării TVA-ului, prin prezentarea în mediul on-line a unui grafic din care fiecare firmă poate afla când primeşte returnarea TVA-ului.

"Am cerut preşedintelui ANAF şi Ministerului Finanţelor o analiză privind formele de evaziune fiscală în România. E important în acest moment să fim preocupaţi de o colectare corectă a taxelor şi să ne asigurăm că toţi sunt egali în faţa legii şi din acest punct de vedere. Nu unii sunt corecţi şi-şi plătesc taxele, iar alţii sunt şmecheri şi prin forme de evaziune fiscale sau alte forme de eludare a legii nu-şi plătesc datoriile către stat", a declarat Boc, precizând că domeniile pentru care a cerut aceste analize sunt domeniul accizelor, domeniul firmelor fantomă şi utilizarea lor pentru realizarea evaziunii fiscale şi domeniul TVA-ului.

Premierul a mai declarat că în domeniul TVA-ului s-a realizat o măsură foarte importantă  de transparenţă a returnării TVA-ului prin prezentarea on-line, în care fiecare firmă, transparent, fără pile sau relaţii sau influenţe poate afla când primeşte returnarea TVA-ului, într-un grafic cert care îi asigura finanţarea corespunzătoare a firmei.

Emil Boc a mai adăugat că marţi se va întruni o echipă interministerială va analiza propunerile pe care ANAF şi Ministerul Finanţelor le va prezenta astfel încât ele să fei concretizate în acte legislative.

Mai multe articole despre:
guvern Emil Boc TVA on-line