MENIU

Boc: Executivul îşi menţine forma actuală până ce noul Guvern este învestit

Foto: NewsIn

Demiterea Guvernului a intervenit după preluarea interimatelor la ministerelor PSD, prin urmare Cabinetul se menţine în forma actuală până ce noul Guvern depune jurământul, consideră premierul în exerciţiu Emil Boc, precizând că acest lucru reiese prin coroborarea textelor din Constituţie.

"Din punctul meu de vedere, în acest moment se face aplicabilitatea art. 110 al. 4 din Constituţie, care spune că Guvernul al cărui mandat a încetat îndeplineşte numai actele necesare pentru administrarea treburilor publice până la depunerea jurământului de către membrii noului Guvern. (...) Este adevărat că nu avem un răspuns în vreo lege sau în Constituţie la situaţia excepţională pe care o avem, dar din interpretarea şi coroborarea textelor constituţionale, acest lucru reiese", a declarat Boc.

Premierul în exerciţiu a precizat că demiterea Guvernului a intervenit după instituirea interimatelor. În caz contrar, la expirarea celor 45 de zile de interimat, şeful Executivului urma să propună Parlamentului noi miniştri.

"În condiţiile în care întregul Guvern a fost demis, nu mai pot să merg în Parlament şi să cer înlocuirea membrilor care instituie interimatul pentru că întregul Guvern a fost demis, iar din acest punct de vedere ultima situaţie apărută este cea care rămâne în vigoare şi aşteptăm depunerea jurământului de către noul Cabinet", a spus Boc.

Mai multe articole despre:
parlament Constituţie guvern Emil Boc mandat interimat