MENIU

Boc: Aş fi onorat ca un Guvern pe care îl reprezint să cadă din cauza legii pensiilor

Foto: RTV
Boc: Proiectul legii pensiilor a fost deja depus în Parlament

Premierul Emil Boc a declarat că este dispus să-şi pună mandatul la bătaie asumându-şi răspunderea pe legea sistemului unitar de pensii şi că ar fi "onorat" ca Executivul pe care îl conduce să cadă din cauza acestui act normativ.

"Eu sunt dispus să îmi pun mandatul la bătaie: ori pleacă legea, ori cade Guvernul. Iar din punctul meu de vedere să ştiţi că personal aş fi onorat ca un Guvern pe care îl reprezint să cadă datorită acestei legi. Ameninţarea că va fi o moţiune de cenzură nu mă sperie", a declarat premierul, la ministerul Muncii, unde participă la o discuţie cu liderii confederaţiilor sindicale, după ce anterior a fost la şedinţa de Guvern.

Boc a mai susţinut că este dispus să continue reformele pe care acest Guvern şi le-a asumat atunci când a fost investit de Parlament, în ciuda plecării PSD din Executiv. "Acum, pentru că partenerii de la PSD au plecat de la guvernare să pun batista pe ţambal şi să nu mai fac nimic în Guvern de teama unei moţiuni de cenzură? Nici poveste! Mergem mai departe", a spus premierul.

"Trebuie luate aceste măsuri", a mai declarat Boc. 

"Am decis această formulă pentru că este şi o condiţionalitate cu Comisia Europeană şi FMI şi am responsabilitatea faţă de România să mă asigur că aceste lucruri se întâmplă, punând pe masa Parlamentului înainte de a se intra în campania electorală, pentru că odată cu intrarea în campania electorală sunt convins că o asemenea lege nu mai are şanse să meargă. Iar dacă o trimiteam la Parlament (ca proiect de lege normal - n.red.), v-aş ruga să vă amintiţi ce s-a întâmplat cu proiectul de lege  privind desfiinţarea pensiilor parlamentarilor. Nimic. Acolo zace de mai bine de trei, patru sau cinci luni de zile. Vă daţi seama că prin acest proiect desfiinţăm pensiile parlamentarilor şi dacă m-aş duce cu el la dezbatere în Parlament, ştiţi ce consecinţe pot să apară", şi-a motivat Boc decizia de a merge în Parlament.

Guvernul îşi va asuma răspunderea pe legea sistemului unitar de pensii, a declarat marţi premierul Emil Boc, la finalul unei şedinţe a Executivului. Scrisoarea premierul a ajuns deja la Parlament. 

Mai multe articole despre:
Emil Boc mandat prim-ministru Legea pensiilor