MENIU

Blaga aşteaptă detalii privind ancheta poliţiştilor care s-au ocupat de cazul colegului lor împuşcat

Foto: NewsIn

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, a declarat, pentru NewsIn, că îi aşteaptă la sediul MAI, în jurul orei 18.00, pe poliţiştii care au lucrat în cazul colegului lor de la frontieră găsit împuşcat, pentru a-i prezenta stadiul în care se găseşte ancheta.

Surse din interiorul ministerului au declarat, pentru NewsIn, că este posibil ca echipa, condusă de chestorul Dan Fătuloiu, să fie recompensată.

"Sunt mândru de solidaritatea de care au dat dovadă poliţiştii în acest caz", a declarat sâmbătă, pentru NewsIn, ministrul Vasile Blaga, cu menţiunea că "avem totuşi un poliţist mort şi problema recompenselor o lăsăm la final". Agentul de poliţie Tiberiu Sârbu va fi avansat în grad post-mortem, au mai declarat, pentru NewsIn, oficiali ai Poliţiei Române.

Al cincilea suspect, despre care se presupune că l-a împuşcat pe poliţistul de frontieră, se află, în prezent, pe teritoriul Ungariei, unde este reţinut de poliţiştii maghiari, urmând să fie predat autorităţilor din România, au declarat, pentru NewsIn, oficiali ai Poliţiei Române. Bărbatul se numeşte Gheorghe Breazu, are 19 ani şi este originar din Cenad. Acesta ar fi reuşit să treacă graniţa prin Vama Cenad însă, la scurt timp, poliţiştii români au informat autorităţile maghiare că bărbatul s-ar putea afla pe teritoriul Ungariei. Verificările poliţiştilor maghiari au dus la reţinerea suspectului iar, în prezent, se desfăşoară procedurile de predare către autorităţile române.

Şase persoane au fost audiate în cazul uciderii poliţistului de frontieră din Sânnicolau Mare, patru dintre aceştia fiind reţinuţi şi duşi la audieri la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş.