MENIU

Biserica, în pas cu timpurile: A fost inventată rugăciunea înainte de sex

Foto: 1235.ro

Biserica ţine pasul cu timpurile! Există rugăciuni pentru multe dintre situaţiile cu care oamenii se întâlnesc în viaţă, aşa că, de ce nu ar exista o rugăciune specială şi pentru momentele intime din cuplu?

Cuplurile sunt sfătuite să se roage înainte de o partidă de sex. Textul rugăciunii a fost compus de un important grup religios romano-catolic din Marea Britanie. Scopul rugăciunii este "purificarea intenţiilor" astfel încât actul sexual să nu fie dominat de egoism şi hedonism, potrivit Daily Mail.

Textul rugăciunii îl imploră de Dumnezeu să "ne dea iubirea care dăruieşte cu adevărat, tandreţea care uneşte, abandonarea de sine întru adevăr şi nu întru amăgire, iertarea împărtăşită şi uniunea în iubire fizică binevenită". "Deschide-ne inimile către tine, către amândoi şi către bunătatea voinţei Tale", adaugă rugăciunea.

Textul a fost inclus în "Cartea de rugăciuni pentru soţi" (Prayer Book for Spouses), care are 64 de pagini şi a fost publicată de Catholic Truth Society din Londra. Cartea conţine rugăciuni pentru mai multe situaţii cu care se confruntă cuplurile: logodna, căsătoria, planificarea sarcinii sau creşterea copiilor.

În ciuda adaptării la vremurile contemporane, Biserica îşi reafirmă în carte convingerea fermă că mariajul trebuie să dureze întreaga viaţă, condamnându-i pe cei care nu reuşesc să se stabilească alături de o singură persoană.
Mai multe articole despre:
căsătorie sex cuplu rugăciune