MENIU

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor trebuia să discute propunerea de suspendare a comisiei Udrea

foto: cdep.ro

Conducerea Camerei Deputaţilor trebuia să se reunească în şedinţa Biroului Permanent pentru a dezbate propunerea preşedintelui Roberta Anastase de suspendare a activităţii comisiei de anchetă a ministrului Turismului, Elena Udrea. Şedinţa nu a mai avut loc din lipsă de cvorum. Mai mulţi deputali liberali şi social-democarţi au absentat.

Preşedinta Camerei Deputaţilor a solicitat luni suspendarea comisiei Udrea în urma stenogramelor apărute în presă. Anastase a acuzat că membrii comisiei "şi-au propus să fabrice un dosar penal unui ministru" şi a cerut demisia acestora.

Marţi, secretarul Camerei Deputaţilor, Gheorghe Barbu, a afirmat că personalul instituţiei nu a fost implicat în realizarea acestor înregistrări şi că nici nu s-a folosit aparatura din dotare. 

În urma înregistrărilor unor convorbiri ale membrilor comisiei conduse de Ludovic Orban, apărute în presă,  PD-L a acuzat comisia de abuz. Elena Udrea, ministrul Turismului, a anunţat că nici ea şi nici angajaţii ministerului nu se vor mai prezenta la audieri.  Elena Udrea a spus că-i dă în judecată pe membrii Comisiei pe motiv că încearcă să-i fabrice un dosar, iar cei incriminaţi au vrut să ştie cine a făcut înregistrările discuţiilor fără ştiinţa comisiei.