MENIU

Bin Laden le cere europenilor să îşi retragă trupele din Afganistan, într-un nou mesaj

Foto: RTV

Liderul reţelei Al-Qaida, Osama bin Laden, le cere ţărilor europene să îşi retragă trupele din Afganistan, într-un mesaj audio dat publicităţii vineri, a anunţat centrul american de supraveghere a paginilor de internet islamiste SITE, citat de AFP.

"Justiţia cere să puneţi capăt opresiunii voastre şi să vă retrageţi trupele" din Afganistan, a declarat liderul Al-Qaida într-un mesaj de aproape cinci minute publicat pe forumurile jihadiste.

"Un om inteligent nu îşi pierde banii şi fiii pentru o bandă de criminali de la Washington şi este un lucru ruşinos pentru o persoană să facă parte dintr-o coaliţie al cărui comandant suprem nu este interesat de viaţa umană şi bombardează săteni", a adăugat el.

Autenticitatea mesajului, subtitrat în engleză şi în germană şi însoţit de o fotografie cu Osama bin Laden, nu a putut fi confirmată încă.

Reţeaua Al-Qaida a adresat trei mesaje într-o singură săptămână Germaniei. Teroriştii îl implică de fiecare dată pe Abu Talha, un germano-marocan cunoscut de serviciile de securitate germane şi identificat drept Bekkay Herrach, în vârstă de 32 de ani, originar din Bonn.

Cel mai recent a fost dat publicităţii vineri, cu două zile înainte de alegerile legislative germane. Acesta nu include o ameninţare precisă cu atentate, dar, potrivit centrului de supraveghere a site-urilor islamiste islamiste IntelCenter, "ameninţarea unui atac comis de Al-Qaida sau de persoane care îi sunt afiliate, în Germania sau vizând interese germane din străinătate, (se află - n.red.) (...) la un nivel ridicat".

Mai multe articole despre:
Afganistan al-Qaida Bin Laden mesaj înregistrare