MENIU

Biletele la concertele starurilor mondiale se vând şi pentru doar un dolar, din cauza crizei

Foto: nymag.com

Recesiunea produce efecte negative precum creşterea ratei şomajului şi scăderea încrederii consumatorilor, dar aduce şi un avantaj fanilor Coldplay sau Bruce Springsteen din SUA - biletele la concertele acestora se vând, pe ultima sută de metri, la preţuri începând de la un dolar.

Potrivit StubHub, cel mai mare vânzător de bilete online, vânzările de biletele la preţuri mici, cu puţin timp înaintea concertelor unor artişti precum Paul McCartney, Bruce Springsteen, Coldplay şi U2, au crescut foarte mult.

Preţurile scăzute nu sunt doar pentru locuri în zone îndepărtate de scenă, spune purtătorul de cuvânt al Stub Hub, Sean Pate.

Cel mai recent exemplu este acela că biletele pentru următorul concert Paul McCartney se vând la preţuri pornind de la doar 16 dolari, media la show-urile artistului britanic este de 242 de dolari.

Potrivit revistei de showbiz Pollstar, industria concertelor va avea un nou an cu recorduri de încasări în America de Nord. Primele 100 de turnee din 2009 au realizat venituri totale de 1,6 miliarde de dolari, în prima jumătate a anului, cu 113,5 milioane mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Reprezentanţii Live Nation Inc., cel mai mare promotor de concerte din SUA, spun că vânzările de bilete în această vară sunt surprinzător de mari, în ciuda recesiunii care a afectat economia şi bugetele tuturor.