MENIU

Berlusconi se declară victima unei campanii subversive, care vizează numirea altcuiva în locul său

Foto: www.smh.com.au

Silvio Berlusconi s-a declarat sâmbătă victima unei campanii de calomniere şi "chiar de subversiune (...) vizând să îl facă să cadă pe preşedintele Consiliului şi să pună în locul său o persoană care nu a fost aleasă de italieni".

Şeful Guvernului a estimat că în spatele recentelor "calomnii" care îl vizează "se află o campanie scandaloasă care a fost foarte negativă pentru imaginea în străinătate". Este vorba de "un comportament culpabil şi chiar de un comportament subversiv", a estimat Silvio Berlusconi.

"Voiau să îl facă să cadă pe preşedintele Consiliului pentru a pune în locul său o altă persoană, nealeasă de italieni. Dacă aceasta nu este subversiune, atunci ce este?", a întrebat el.

Massimo Donadi, liderul grupului de deputaţi membri ai formaţiunii Italia Valorilor (opoziţie de stânga,) a calificat drept "demne de râs" acuzaţiile premierului. Silvio Berlusconi "controlează presa şi influenţează opinia publică prin televiziunile şi ziarele sale", a declarat el pentru agenţia italiană de presă ANSA.

"Este un clovn. Ţara noastră nu merită acest premier de operetă, în special într-un moment atât de dificil", a adăugat Massimo Donadi, al cărui partid conduce atacurile la adresa lui Il Cavaliere.

Berlusconi se confruntă de mai multe săptămâni cu o serie de scandaluri şi acuzaţii, în special din partea soţiei sale, care susţine că are o relaţie cu o tânără în vârstă de 18 ani. El este acuzat şi că şi-ar fi transportat prietenii cu avioane guvernamentale.
Mai multe articole despre:
Italia Berlusconi campanie calomnie