MENIU

Berlusconi îi sfătuieşte pe sinistraţii italieni să-şi cumpere mobilă Ikea cu bani de la stat

Foto: fogtdal.blogspot.com

Şeful guvernului italian, Silvio Berlusconi, i-a sfătuit sâmbătă pe sinistraţii seismului din 6 aprilie să se instaleze în apartamentele care le-au fost puse la dispoziţie şi să meargă să cumpere mobilă Ikea pe cheltuiala statului.

"Sunt încă locuri în hoteluri şi în cele 1.300 de apartamente libere. Este suficient să mergeţi la Ikea şi cu bani puţini se mobilează", a declarat Silvio Berlusconi aflat în vizită în satul Onna, unde au murit 40 de oameni. Aici a fost epicentrul seismului şi localitatea a fost devastată de cutremur.

"Acum îmi trece prin minte. Vom adopta o dispoziţie pentru a vă rambursa această mică sumă de bani", a adăugat Berlusconi, citat de agenţia ANSA.

Premierul Berlusconi s-a dedicat total reconstrucţiei în L'Aquila şi în împrejurimi, având grijă de imaginea sa de prezidenţiabil şi s-a dus în regiune cu ocazia sărbătorii naţionale din 25 aprilie, care marchează eliberarea nordului Italiei, în 1945, de către partizani, cu ajutorul aliaţilor.

Joi, şeful guvernului a anunţat că summitul G8 din iulie, prevăzut iniţial în Sardinia, va avea loc la L'Aquila, motivând că astfel s-ar face economii ce ar putea fi folosite pentru reconstrucţie.

Cutremurul s-a soldat cu aproape 300 de morţi şi 65.000 de sinistraţi, dintre care aproape 35.630 trăiesc în tabere de corturi.

Mai multe articole despre:
cutremur Berlusconi sinistraţi mobilă Ikea