MENIU

Berlusconi comite o nouă gafă, sugerând că sunt comise violuri pentru că fetele sunt frumoase

Foto: independent.co.uk

Premierul italian Silvio Berlusconi, care a promis mobilizarea a 30.000 de militari pentru combaterea infracţionalităţii, în urma unui val de violuri la Roma, a declarat că vor continua să fie comise violuri, atât timp cât pe străzi vor fi "mai puţini soldaţi decât fete frumoase".

Premierul a fost reales anul trecut promiţând să combată infracţionalitatea şi a mobilizat 3.000 de militari, care asistă poliţia.

El a spus că va ordona desfăşurarea de soldaţi suplimentari, fiind imediat criticat că pune bazele "unui stat poliţienesc".

Opoziţia a declarat că recentul viol, caz extrem de brutal, comis la Roma luna aceasta demonstrează că mobilizarea armatei nu a contribuit la reducerea infracţionalităţii, dar premierul a spus că "astfel de lucruri se întâmplă şi în cele mai militarizate state".

"Nu putem desfăşura o forţă atât de mare încât să eliminăm riscul. Ar trebui să avem pe străzi tot atâţia militari cât fete frumoase. Nu cred că am reuşi", a declarat premierul.

"Berlusconi ar trebui să nu mai spună lucruri ofensatoare la adresa femeilor. Practic, ceea ce spune este că dacă femeile ies singure pe străzi, există riscul să fie violate sau atacate, pentru că este imposibil ca ţara să fie făcută mai sigură", a declarat ministrul pentru egalitatea şanselor, Vittoria Franco.

"Adevărul este că avem nevoie de atâţia militari pentru că sunt atât de mulţi bărbaţi urâţi", a comentat politiciana de dreapta, Alessandra Mussolini.

Mai multe articole despre:
Italia militari Silvio Berlusconi femei violuri