MENIU

Berceanu: Toată lumea anchetează pe toată lumea în toate felurile

Foto: Realitatea.net

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat sâmbătă, la Bechet, că, dacă se va înfiinţa o comisie parlamentară care să-l ancheteze şi care va găsi nereguli în activitatea sa, va da în judecată Administraţia Financiară, care l-a controlat şi nu a găsit nicio problemă.

Ministrul Radu Berceanu spune că formarea unor comisii parlamentare de anchetă a devenit "o modă".

"Nu am niciun fel de problemă. Să facă orice fel e anchetă. Sunt anchete politice. Toată lumea anchetează pe toată lumea în toate felurile. Ce se va ancheta, oricum nu se găseşte ceva. Dacă nu găsesc, trebuie să-i dau în judecată pe ăia de la Administraţia Financiară, care m-au anchetat şi nu ştiu de ce nu au găsit acele lucruri până acum. Eu nu cred că neapărat este o chestiune legată efectiv de nişte anchete. E o chestie politică prin care se încearcă mai mult atragerea atenţiei publice şi a presei către nişte lucruri, când nu o să iasă mai nimic. Este un fel de modă. Toată lumea caută pe toată lumea", a spus Berceanu.

Berceanu l-a criticat apoi pe fostul ministru al Transporturilor, Ludovic Orban, pentru numărul mare de persoane angajate anul trecut în minister. "Aţi văzut ce salarii erau la Administraţia Aeronautică unde erau nişte doamne tinere consiliere cu salarii de 300 de milioane. Sigur, după ce facem chestiile astea, ne facem şeful comisiei de anchetă privind chetuirea banilor publici", a mai spus Berceanu.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, la începutul lunii august,  că nu este de acord cu înfinţarea de comisii parlamentare doar pentru a crea evenimente mediatice, susţinând totodată că, dacă vor exista indicii clare, se va face comisie şi pentru Radu Berceanu.