MENIU

Berceanu spune că Aeroportul din Braşov nu are nevoie de mai mult de 50-60 hectare

Foto: raduberceanu.ro

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat joi că o suprafaţă de 200 de hectare pentru Aeroportul din Braşov este prea mare şi că ar fi suficiente 26 ha pentru pistă şi alte 26 ha pentru utilităţi şi că această afacere este una imobiliară.

“Din partea mea, dacă există nişte privaţi care să arunce cu bani, pot să facă şi o pistă de 46 km, să aterizeze o navă spaţială. Este o problemă a afacerilor imobiliare aici. Dacă îmi demostrează cineva cu cifre, cu argumente, sunt gata să spun că am greşit”, a declarat joi Radu Berceanu, la Mediaş, în cadrul unei conferinţe de presă.

Acesta a precizat că aeroportul va fi finalizat după Autostrada Bucureşti - Braşov. "Şi nu este aşa departe de Sibiu, Târgu Mureş şi Cluj. Mai trebuie să vă gândiţi că aeroporturile funcţionează ca şi haburi. Dacă vin cu ceva, trebuie să şi plece cu altceva", a mai spus Berceanu.

Radu Berceanu a participat joi, la Mediaş, la aniversarea a 100 de ani a Romgaz. În aprilie 1909, la Sărmăşel, judeţul Mureş, a fost făcută prima descoperire de gaze naturale libere din România.