MENIU

Berceanu: În câteva zile se vor amplasa la podul Feteşti-Cernavodă circa 7 porţi de taxare

Foto: Realitatea.NET

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Radu Berceanu, promite că va rezolva, în câteva zile, problema traficului strangulat de pe podul Feteşti-Cernavodă prin înfiinţarea a încă 6-7 porţi de taxare.

"Ne propunem ca în termen foarte scurt să luăm locaţia sau vom expropria un teren, dacă va fi nevoie, pentru a amplasa mai multe porţi de taxare la podul Feteşti-Cernavodă, ca să se circule bine în această zonă", a declarat Radu Berceanu.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) încasează din 3 august taxe de până la 68 lei pentru vehiculele care traversează podul peste Dunăre, Feteşti-Cernavodă.

Potrivit ministrului Transportului şi Infrastructurii, datorită faptului că traficul este aproape blocat, o comisie din cadrul ministerului s-a deplasat la podul Feteşti Cernavodă unde se vor amplasa circa şapte porţi cu deschidere mai mare.

Proprietarii de autoturisme plătesc pentru trecerea podului suma de 10 lei, iar cei de motociclete achită şapte lei. Şoferii de microbuze şi autovehicule, care au masa totală maximă autorizată sub 12 tone, plătesc pentru o traversare a podului 35 de lei. Pentru autobuze, autocare şi autovehicule cu masa totală maximă autorizată mai mare sau egală cu 12 tone şi cu maximum trei axe (inclusiv), CNADNR a stabilit o taxă de 47 de lei. Cel mai mult achită şoferii de camioane cu masa totală maximă autorizată mai mare sau egală cu 12 tone şi cu minimum patru axe, respectiv 68 de lei pentru o trecere.

Tarifele au fost stabilite printr-un ordin emis de fostul ministrul al transporturilor, liberalul Ludovic Orban, în februarie 2008 şi se aplică pentru vehiculele înmatriculate în România şi în alte state, pentru fiecare trecere, indiferent de sensul de parcurs.
Mai multe articole despre:
autostradă Radu Berceanu taxă aglomeraţie A2