MENIU

Berceanu, despre data audierii noilor miniştri: "Când o vrea Parlamentul, în marea sa înţelepciune"

Foto: cotidianul.ro

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat luni că nu ştie când va fi stabilită data audierilor miniştrilor Cabinetului Croitoru, din care face parte, decizia fiind la latitudinea Parlamentului. În schimb, secretarul genenal al PD-L, Vasile Blaga, s-a declarat optimist în legătură cu audierile.

"Cred că o să demonstrăm că fiecare ministru în parte are un program foarte bun pentru ministerul pe care este desemnat să-l conducă", a spus Vasile Blaga, înaintea şedinţei conducerii PD-L.

Vasile Blaga ar urma să ocupe în Cabinetul Croitoru acelaşi portofoliu de la Dezvoltare, căruia i-a fost inclus şi partea de Turism.

Întrebat dacă PD-L va propune un alt candidat pentru postul de premier dacă Lucian Croitoru nu trece de votul Parlamentului şi dacă optează pentru un Guvern de uniune naţională, Blaga a spus că nu-şi permite să facă aprecieri "vizavi de ce va face preşedintele". "Dânsul (Traian Băsescu, n.r.) va respecta Constituţia", a încheiat Blaga.

Vicepreşedintele PD-L, Radu Berceanu, care este propus să ocupe acelaşi potofoliu în Cabinetul Croitoru - Ministerul Transporturilor, plus componenta de Comunicaţii - a spus, în legătură cu audierile din Parlament, că data lor poate fi stabilită doar de Birourile permanente. "Când o vrea Parlamentul, în marea sa înţelepciune", a răspuns Berceanu, întrebat când vor avea loc audierile.