MENIU

Belgianul acuzat de atacul asupra creşei ar putea fi autorul unei crime până acum neelucidate

Foto: swissrescue.ch

Belgianul în vârstă de 20 de ani inculpat pentru uciderea a doi bebeluşi şi a unei educatoare într-o creşă, săptămâna trecută, este de asemenea suspectat de uciderea unei femei în vârstă de 73 de ani, a anunţat luni justiţia belgiană, relatează AFP.

"Autorul atacului de la creşă este şi autorul unei crime îngrozitoare, ce a fost comisă la 16 ianuarie la Beveren, unde a fost ucisă o doamnă în vârstă de 73 de ani", crimă până acum neelucidată, a spus procurorul local, Christian Du Four.

El a precizat că tânărul, identificat de el ca fiind Kim De Gelder, intenţiona să atace şi alte creşe vineri.

"Avea o listă cu trei creşe din Termonde, printre care cea la care a acţionat", a spus magistratul.

De la arestarea sa, vineri, după ce a ucis cu un cuţit doi copii şi o educatoare în creşa din vestul Belgiei, el refuză să discute cu anchetatorii şi nu a dat nicio explicaţie pentru fapta sa.

Tânărul a fost inculpat pentru triplu asasinat şi pentru tentative de asasinat. El urmează să fie supus luni unei expertize psihiatrice.

"Nu ştim care a fost motivul. Nu spune nimic, este pasiv", a declarat un procuror local, adăugând că bărbatul va fi adus în faţa instanţei astăzi.

Presa locală l-a poreclit pe bărbat "Joker", pentru că în momentul atacului avea faţa vopsită în alb şi în jurul ochilor avea vopsea neagră, exact ca personajul negativ din seria "Batman".

În creşă erau 18 bebeluşi, cu vârste de până la trei ani, şi şase adulţi. Unii dintre copiii răniţi vor avea nevoie de chirurgie plastică, spun medicii.

Mai multe articole despre:
morţi Belgia atac răniţi creşă cuţit