MENIU

Becali: "O să aduc eu, curând, oameni care să recunoască cum a dat CFR-ul meciul Rapidului, acum trei ani!"

Foto: NewsIn
Gigi Becali susţine că are informaţii despre un blat între CFR Cluj şi Rapid, meci jucat acum trei ani

Gigi Becali dă cărţile pe faţă. Copos şi Bosânceanu au pus la cale un blat în urmă cu trei ani, "dezamorsat" chiar de finanţatorul Stelei, iar CFR a vândut un meci Rapidului. Acestea sunt ultimele dezvăluiri făcute de patronul Stelei.

Becali face dezvăluiri şocante şi arată cu degetul spre cei care au vrut să pună beţe în roate Stelei acum trei ani, când a luat titlul. Becali a declarat că ştie că Farul ar fi fost pe cale să blătuiască meciul cu Rapidul, în urma unei înţelegeri între patronii celor două echipe, Copos şi Bosânceanu. Meciul s-a jucat până la urmă pe bune, susţine Becali, pentru că "marinarii" au avut o "discuţie" cu el. În acea perioadă, stimulentele financiare pentru ca o echipă să joace corect un meci nu erau interzise de regulamentul FRF.  

"Steaua nu lua campionatul acum trei ani, când am luat campionatul în detrimentul Rapidului. Pentru că Farul se dădea la o parte, că Bosânceanu îi dădea meciul lui Copos. Şi-atunci am intervenit eu, 'atacantul', care am vorbit cu băieţii ăia şi au jucat pe bune (...) Diferenţa e că eu apăs altfel de butoane, eu tot timpul apăs butoanele moralităţii, butoane albe. O să aduc eu curând, că m-am enervat, oameni care să recunoscă cum a dat CFR-ul meciul Rapidului. O să aduc oameni care au jucat, care să spună, şi cum s-au supărat. Nişte jucători, poate şi pe Dorinel", a anunţat Becali.

Patronul Stelei nu se lasă şi vrea să pună la cale un nou plan de bătaie pentru câştigarea campionatului.

"Strategia mea de pe vremuri s-a dus, cu 'Mihai Viteazu', că 'suntem cei mai puternici', a expirat. Chiar mă gândeam aseară să inventez ceva nou", a dezvăluit Becali.

În ediţia 2005-2006, când Steaua a câştigat ultimul titlu de campioană, al 23-lea, gruparea din Ghencea s-a luptat până în ultima etapă pentru campionat, cu rivalii din Giuleşti.

Partidele la care face referire Becali sunt Rapid-Farul, scor 0-0, în etapa a 26-a, când giuleştenii au găsit în poarta Farului un George Curcă senzaţional, care a scos toate mingile, şi CFR Cluj - Rapid, 1-3, în etapa a 27-a.

La final Steaua a câştigat titlul cu 64 de puncte, cu 5 mai multe decât Rapid. Asta după ce înaintea ultimei etape gruparea din Ghencea avea doar două puncte în faţa rivalilor, dar giuleştenii au clacat în faţa Jiului, partidă întreruptă în minutul 75 şi câştigată de gazde cu 3-0 la masa verde, după ce rapidiştii au primit cinci cartonaşe roşii pentru diferite violenţe. În schimb, Steaua s-a impus la Vaslui, scor 4-0, după un meci în care chiar şi Adrian Porumboiu, patronul vasluienilor, şi-a atacat fotbaliştii pentru prestaţia din teren.