MENIU

BBC a ironizat euroalegătorul român, publicând o poză cu o bătrână de etnie romă care votează

Foto: bbc.co.uk
Foto: bbc.co.uk
Foto: bbc.co.uk
Foto: bbc.co.uk
Foto: bbc.co.uk
Foto: bbc.co.uk
Foto: bbc.co.uk
Foto: bbc.co.uk

Aşa cum era de aşteptat, alegerile pentru Parlamentul European nu puteau trece fără a fi ironizate în presă. Chiar în ziua în care românii îşi alegeau reprezentanţii pentru Parlamentul European, BBC publica, pe site-ul său, un test construit pe baza unor fotografii reprezentând euroalegători în port popular.

Testul cerea cititorilor să răspundă unor întrebări legate de etnia acestora: "Votanţii de la alegerile desfăşurate în 19 ţări membre UE s-au îmbrăcat în port popular şi au mers la urne. Puteţi ghici originea costumelor?"

Printre husari maghiari, bavarezi şi studenţi austrieci, toţi în port popular, în fotografii apare şi o femeie bătrână, de etnie romă, culmea, singura care nu are port popular, în spatele căreia se vede, clar, steagul României.

Cât despre textul care însoţeşte fotografia respectivă, acesta "lămureşte" situaţia: "Mulţi votaţi în vârstă, din acele state membre noi, au purtat haine tradiţionale şi funcţionale toată viaţa."

La sfârşitul prezentării se află şi răspunsurile testului: "În sensul acelor de ceasornic, stânga sus: studentă la Conservatorul din Viena, femei slave din Spreevland, Germania, husari din Ungaria, bavarezi din Bayrischzell, Germania, o doamnă româncă, munteni bavarezi în Chiemgau, Bavaria".

Mai multe articole despre:
parlamentul european vot BBC euroalegeri rom român